‘Reisverslag: 10 dagen pelgrimeren op de Great Himalayan Trail’

Terwijl ik me -net als half Nederland denk ik- hoestend, gammel en moe staande probeer te houden in een grijs en nat griep- en coronaklimaat ben ik ook druk bezig met alle foto's van onze pelgrimsreis in Nepal te screenen en bewerken. Dat helpt me ook om langzaam maar zeker het besef te laten indalen wat een sprookjesachtig, onwerkelijk, bijzondere reis dit in alle opzichten toch is geweest.

De inspiratie om inzichten, gedachten en indrukken te delen dienst zich bij vlagen aan en zodoende schrijf en plaats ik vrij random wat stukjes hierover op deze website. Waarbij het natuurlijk wel zo leuk is dat ik als auteur elke post naar wens kan antidateren, zodat er voor jullie als lezers toch een soort chronologisch geheel ontstaat. 

Momenteel ben ik bezig om het wandelgedeelte van onze pelgrimsreis van dag tot dag te beschrijven. Je vindt deze schrijfsels onder de categorie ‘Photo’s' met de naam 'Pelgrimeren op de Great Himalayan Trail’. Op dit moment staan dag 1, 2 en 3 al online. De komende dagen doe ik mijn best de rest te plaatsen.

Neem eens een kijkje als je wilt weten hoe het is om in oost Nepal te wandelen. Een gebied waar weinig tot geen westerse toeristen komen, waar de Rai-, Limbu- en Sherpa-bevolking je een hartverwarmend welkom heet en waar je onder het wakend oog van Khumbakarna en Pathibhara niets anders hoeft te doen dan door een prachtig landschap lopen om jezelf te (her)vinden.