Photo's

‘OP DE GRENS!’

Changthapu (1804m) is het meest oostelijke stadje in Nepal. Vandaar is het een zware, lange dag klimmen naar Phalut, letterlijk op de grens tussen Nepal en Sikkim. En de volgende ochtend net voor zonsopgang naar het uitzichtpunt Sandakphu (3636m). De beloning is -zelfs op een heiige dag- een indrukwekkend Himalaya panorama: Kanchenjunga (8586m),  Khumbakarna  / Mt. Jannu (7710),  Chomo Lonzo, (7804m),  Makalu (8463m),  Lhotse (8516m) en… zelfs Mt. Everest (8848m)!

 

Lees meer...

‘PELGRIMSTOCHT NAAR DURGA DEVI’

De Pathibara Devi tempel is een van de meest heilige bestemmingen voor pelgrims in Nepal. De lange en steile klim naar de top op 3800m begint bij zonsopgang in Thulo Phedi (3100m). Jong en oud is vastberaden deze tocht te volbrengen want eenmaal boven vervult Durga de wensen van alle pelgrims die tot haar zijn gekomen.

 

Lees meer...

‘WEERZIEN MET NEPAL’

8 Miles High slapen en wakker worden met uitzicht op de Himalaya…
Met de taxi door de vrolijke hectiek van het Shivaratri-feestgewoel…
Bijkomen van de jetlag in een schitterende, serene quarantaine-kamer…

 

Lees meer...

‘DE LEEGTE VAN DE LOCKDOWN’

Marken. Voorheen op elke willekeurige weekend- of vakantiedag overspoeld door hordes toeristen, nu spookachtig leeg vanwege de lockdown. Het levert in dit prachtige licht unieke beelden op, helaas wel met een trieste ondertoon…

 

Lees meer...