`Pindo op pad'

Twee jaar geleden, gedurende de pandemie, werd ik een P.I.N.D.O. Een Pelgrim In Nepal Door Omstandigheden. 
In 40 dagen liepen we het oostelijke deel van de Great Himalayan Trail Lower Route. Een onvergetelijke ervaring met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de klim naar de Pathibhara tempel op 3800m hoogte.

Nu zijn we terug in Nepal, op ons vertrouwde stekkie, dat als een tweede huis met lieve familie voelt. En bereiden we ons voor op wederom een pelgrimstocht naar Pathibhara. Dit keer met van een groep van acht vrienden en kennissen. Lieve, bijzondere mensen, met elk -net als wij- een eigen sankalpa, een persoonlijke intentie om deze tocht te maken.

In afwachting van de komst van de groep leggen we nog de laatste hand aan een programma met aandacht voor cultuur, spiritualiteit en fysieke ervaring. Terwijl we van luxe naar spartaans bewegen, van comfort naar afzien, ontdoen we onszelf gedurende deze reis van onze ego's, pantsers en overtuigingen. En beleven we boven op de berg ieder op zijn eigen manier dat wat we zoeken of willen loslaten.

'Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn' zegt Loesje. Een mooi thema voor deze reis!

En ook een mooie gelegenheid om een herstart van deze website in te luiden. Met heel veel dank aan Jeremy Kiehlman voor het opfrissen en vitaliseren  van de website, kijk ik nu uit naar het delen van weer vele foto's en verhalen.

Namaste!

← Vorig berichtVolgend bericht →