`Even voorstellen: het team!'

Even terug naar 2021: een sabbatical jaar terwijl de wereld op slot zat. Maar Nepal bleek -onder strenge restricties- een van de weinige bestemmingen waar we wél heen konden. En aangezien we nu toch een jaar de tijd hadden werd een item op onze  bucketlist opeens een heel realistische optie: het lopen van de Great Himalayan Trail. Te voet 1200 Kilometer van de oostgrens van Nepal  naar de westgrens. Het begrip ‘Pelgrim In Nepal Door Omstandigheden’ (P.I.N.D.O) was geboren.

Deed ik voorheen al mijn trekkings in Nepal geheel zelfstandig, nu was het om meerdere redenen niet alleen verstandig, maar zelfs noodzakelijk om een gids en een drager mee te nemen. Wat een geluk dat ik via Hans Buijng van de ‘Stichting Helping Thulo Parsel’ in contact kwam met Raby en Bishnu. 

40 Dagen lang zaten we met elkaar ‘opgescheept’, tot een aangekondigde lockdown een abrupt einde maakte aan ons avontuur in de bergen. 40 Dagen op elkaars lip, zonder een onvertogen woord, irritatie of ongemakkelijk gevoel. Integendeel: wat hebben we gelachen, gedold, gekaart en gepraat. 
Diep onder de indruk van de professionaliteit, het vakmanschap, maar vooral van de fijne persoonlijkheden van Raby en Bishnu was het dan ook meteen duidelijk dat wij een volgend avontuur alleen maar weer met hun zouden ondernemen.

En hier zijn we dan, dik twee jaar later. Een droom is uitgekomen: op pad met een bijzondere groep vrienden, familie en kennissen, een zelf georganiseerde pelgrimstocht in oost-Nepal leiden. Dit keer als een echt en hecht team met Raby en Bishnu, waarbij we elkaar perfect aanvullen in rollen en taken bij het begeleiden van alle fysieke- en vooral ook mentale uitdagingen die de deelnemers op deze pelgrimsreis tegenkomen.

Waarbij we ook zeker de twee -voor ons- nieuwkomers niet mogen vergeten te noemen: de dragers Adip en Ajay.
Net als zo veel andere Nepalezen goedgeluimde, goedlachse, lieve jongens die we een mooie toekomst toewensen.

Dus: mocht je zelf ooit plannen hebben om een onvergetelijk avontuur in het prachtige Nepal te beleven, laat je dan ontzorgen door Raby van JRN Treks en zijn mensen (www.jrntreks.com) 
Van harte aanbevolen!

← Vorig berichtVolgend bericht →